Een paar fragmenten uit Nieuwe Gein:

 

Ieder zijn huisdier

Wie zijn stek heeft gevonden

op een flink perceel aarde,

heeft ruimte voor honden,

schapen en paarden.

 

Maar in piepkleine huizen

gelden andere normen:

wij hebben luizen,

de kinderen wormen.

 

Damesvoetbal

Ons damesvoetbalelftal

was niet erg bij de les:

ze hadden hun mobieltjes mee;

het werd dan ook 0-6.

 

Het treurige bestaan van broers en zussen van BN’ers

Er lopen in Nederland duizenden ongelukkige figuren rond: hun broer of zus is een Bekende Nederlander, maar zelf leiden ze een kleurloos bestaan. Hoog tijd om hen eens in het zonnetje te zetten.

De broer van Karel Appel (Aart Appel) is een echte eigenheimer, die een armoedig bestaan leidt als boer.

De schrijfster Carry Slee heeft een sullige broer (Bob Slee), die in Zwitserland zijn tijd verdoet met wintersport.

De broer van oud-premier Wim Kok (Sjef Kok) heeft weliswaar een leidinggevende functie, maar dat is wel bij een snackbar.

De broer van de bekende historicus Geert Mak (Mick Mak) runt een kringloopwinkel.

Maurice de Hond heeft een zus en twee broers (Wil de Hond, Do de Hond en Ro de Hond). Volgens onderzoek van Maurice zijn zij bekend bij resp. 0,5 , 0,3 en 0,2% van de bevolking.

De broer van Dieuwertje en Stef Blok (de eerste kent u wel, de tweede is minister van volkshuisvesting) heeft ook geen kwaliteiten waarmee je in de schijnwerpers terechtkomt. Toch mag hier wel vermeld worden dat Rem Blok zich verdienstelijk heeft gemaakt als rijwielhersteller.

Thomas, Inge, Laura en Sander Dekker hebben een zus Riet. Toen bleek dat ze niet kon wielrennen, zwemmen en zeilen en zelfs niet geschikt was als minister van onderwijs. Wat haar broers en zussen ook probeerden, ze was doof voor elk advies. Wat hen betreft, kon Riet toen op het dak gaan zitten. Dit heeft ze uiteindelijk ook gedaan.

Als je tweelingbroer alle aandacht krijgt en jij niet, is dat natuurlijk extra pijnlijk. Dit overkwam de broer van Lee Towers (Twin). Na verloop van tijd kon hij er niet meer tegen: hij vertrok naar New York, waar hij volledig is ingestort.

Nieuwe Gein is voor 9,50 euro verkrijgbaar via de uitgeverij (http://webshop.elikser.nl/nieuwe-gein.html), boekhandel en internetboekhandel.