Boeken van Wim Meyles

Behalve als beeldhouwer is Wim Meyles ook actief als schrijver. In de afgelopen dertig jaar heeft hij twintig humoristische boeken geschreven (woordspelingen, korte verhalen, fabels, sprookjes). Te bestellen bij de uitgeverij (http://webshop.elikser.nl), de boekhandel en de internetboekhandel (bol.com enz.).

Fragmenten uit enkele boeken kunt u vinden onder 'Blog'.

Nieuw!

Het land waar alles kan (sprookjes uit het Plastic Tijdperk)

Welkom in het Plastic Tijdperk! In het land van kunststof knieën en kozijnen, namaakvlees en nepjuwelen, waar luchtballonnen van reclamemakers zweven boven gouden bergen van politici.

Met veel humor drijft Wim Meyles de spot met de pijnpunten van onze samenleving: belastingontduiking, zorgverzekeraars, werkloosheid, prinsjes en prinsesjes, mobielverslaving, criminaliteit, hypotheeklast, immigratie, klimaatverandering, farmaceutische industrie, reclametaal, bonuscultuur, enzovoort.

In Het land waar alles kan krijgen Roodkapje en Hans en Grietje gezelschap van nieuwe sprookjesfiguren als Selfie, Daan zonder baan, Dick Jongeheer, Peter Erwin de Vries en Onno Zelehals.

 

Andere bekende titels:

De taaltovenaar (2015)

Een verzamelbundel met de leukste woordspelingen van de afgelopen dertig jaar, aangevuld met nieuwe vondsten en nog niet eerder uitgegeven werk (€ 16,50). Voor een voorproefje: klik op 'Blog'.

Nieuwe Gein (2014)

Nieuwe taalvondsten en speelse satire over onderwerpen als BN'ers, sociale media, politiek, reclame, bankiers, gezondheidszorg, bezuinigingen, onderwijs, enz. Prijs € 10.

Nederleuks (spelen met taal) (2013)

100 pagina's met woordspelingen, meestal in de vorm van korte humoristische verhaaltjes of beschouwingen over de Nederlandse samenleving. Prijs: 10 euro. 

Uit de recensie van 'Onze Taal':

'Meyles doet in 'Nederleuks' grappige observaties, verzint nieuwe betekenissen bij bestaande woorden en maakt veel olijke woordspelingen – en hij construeert nieuwe woorden als genitaliaan (‘handtastelijk Europeaan’), ren-je-rottweiler (‘vermoeiend huisdier’), pübermensch (‘zelfvoldane puber') en piccalilliputter (‘zuur mannetje’).'

Kiddo King (2013)

een verhaal (voor volwassenen en kinderen) over prinsjes en prinsesjes. Hoe ziet een vakantiepark eruit waarin kinderen de baas zijn? En wie wordt daar gelukkiger van? Humor, spanning, sprookjes, psychologie en filosofie in dit boek voor kinderen (vanaf 10 jaar) én volwassenen! Met prachtige kleurenillustraties van Ellen de Bruijn. Zie http://webshop.elikser.nl/kiddo-king.html . Prijs: € 13,95. Stukje lezen? Klik op 'Blog'.