Creativiteit staat centraal in het leven van Wim Meyles (1949). Vanuit zijn denkwereld richt hij zich op het beeldhouwen, het schrijven, het ontwerpen van spellen, en de psychologie. Hij heeft veertig jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt als schooldecaan en docent Engels en is woonachtig te Sint Pancras (NH).

 

Voor contact: wimmeyles@gmail.com

 

Beeldhouwen

Als materiaal gebruikt hij uitsluitend hout, waarvoor hij altijd een voorliefde heeft gehad. In het ruwe materiaal probeert hij met een origineel samenspel van lijnen en vormen eenvoud en fantasie te combineren. Na een periode van figuratief werk legt hij zich tegenwoordig voornamelijk toe op filosofische en/of abstracte beelden, om vrijuit vormen en ideeën aan de werkelijkheid toe te kunnen voegen.

Schrijven

Wim Meyles is tweevoudig Nederlands kampioen light verse-dichten. De afgelopen jaren heeft hij diverse bundels met humoristische gedichten uitgegeven. Daarnaast heeft hij vele andere boeken met woordspelingen, korte verhalen, tegeltjesteksten, sprookjes en fabels op zijn naam staan. 

Als humoristisch dichter is hij een van de vaste medewerkers van www.hetvrijevers.nl

Elke maandag schrijft hij een snelsonnet over de actualiteit voor www.gedichten.nl

(klik op 'snelsonnetten')

Nieuw boek: 'Kortjakje' (2023).

200 pagina's light verse (humoristische gedichten).

Klik HIER voor meer informatie.

Spel

Het uitdagende taalspelletje 'Vierus'

Klik hier voor meer informatie

Psychologie

Als schooldecaan heeft Wim Meyles een beroepskeuzetest ontwikkeld (IdentiTest), die leerlingen VMBO, HAVO en VWO kunnen helpen bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding (zie www.testheaven.nl). In IdentiTest worden de interesses van leerlingen gekoppeld aan hun persoonlijkheid, waarmee duidelijk wordt gemaakt welke opleidingen en beroepen écht bij hen passen. Na het maken van de test (kosten: €7,50) wordt het uitvoerige testrapport per mail toegestuurd (met o.a. alle opleidingen in WO, HBO en MBO (niveau 3 en 4) die passen bij de top 5 van interesses). De test is ook geschikt voor volwassenen die een andere beroepsrichting zoeken.

Contact? Klik  hier